Taxa auto

Vineri, 02 Septembrie 2016 | Intern

Nu scăpăm de taxa auto: timbrul de mediu ar putea fi inclus doar parţial în preţul carburanţilor

Timbrul de mediu va fi înlocuit cu o nouă taxă care ar putea fi inclusă doar parţial în preţul carburanţilor, potrivit ultimei variante anunţate de autorităţi.
Miercuri, 06 Iulie 2016 | Intern

Rambursarea taxei auto în 5 ani, declarată ilegală de UE: banii trebuie restituiţi integral într-o singură tranşă

Decizia autorităţilor române de a rambursa taxa auto într-un interval de 5 ani încalcă legislaţia Uniunii Europene, întrucât suma ar trebui restituită integral într-o singură tranşă.
Marti, 05 Iulie 2016 | Intern

Revoltător: timbrul de mediu va fi înlocuit cu o nouă taxă auto

Ministerul Mediului a anunţat că până în toamnă va înlocui timbrul de mediu cu o nouă taxă auto care să fie "echitabilă pentru toată lumea", după ce actuala formă a fost declarată ilegală de Uniunea Europeană.
Marti, 14 Iunie 2016 | Intern

Timbrul de mediu este ilegal. Statul trebuie să restituie banii, dar procesele pot dura 6 luni

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că timbrul de mediu este ilegal, iar statul este obligat să restituie taxa tuturor celor care au achitat-o. Până la apariţia unei legi, românii trebuie să dea statul în judecată pentru recuperarea sumelor.
Luni, 09 Mai 2016 | Intern

Timbrul de mediu se va schimba: va fi inclus în preţul carburanţilor sau va lua forma unui impozit anual

Ministerul Mediului lucrează la un proiect care prevede schimbarea radicală a timbrului de mediu. Acesta ar putea fi transformat în impozit anual sau plătit sub forma unui impozit anual.
Miercuri, 13 Aprilie 2016 | Intern

Procedura completă pentru recuperarea taxei auto: descarcă cererea şi află cum îţi poţi lua banii înapoi chiar dacă nu mai ai chitanţa

ANAF a publicat ghidul complet al recuperării taxei auto din perioada 2007-2013. Restituirea taxei se va face pe parcursul a cinci ani şi este posibilă chiar dacă nu mai ai chitanţa care să ateste plata.
Miercuri, 16 Martie 2016 | Intern

Ne luăm banii înapoi! Taxa de poluare plătită între 2007 şi 2013, restituită pe parcursul a 5 ani

Ordonanţa care prevede că toţi proprietarii de maşini care au plătit taxa de poluare între 2007-2013 îşi pot primi banii înapoi a fost publicată în Monitorul Oficial. Banii vor fi restituiţi în 5 ani.
Joi, 27 August 2015 | Intern

ANAF prelungește agonia restituirii taxei auto: cei care vor banii înapoi mai au de așteptat 45 de zile în plus

În lipsa procedurilor pentru restituirea taxei auto, cei de la ANAF au solicitat o amânare a momentului din care vor primi cereri pentru rambursarea cuantumului timbrului de mediu.
Vineri, 12 Iunie 2015 | Intern

Senatul a respins proiectul care ar fi limitat circulația în România a mașinilor înmatriculate în Bulgaria

Proiectul de lege care ar fi restricționat dreptul de circulație pe drumurile publice românești la 90 de zile de la intrarea în țară pentru autovehiculele înmatriculate în alte state a fost respins de Senatul României.
Joi, 16 Octombrie 2014 | Intern

Curtea de Justiţie a UE: "rambursarea eşalonată a taxei auto este ilegală"

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a anunţat că modalitatea de rambursare a taxei auto încasate ilegal de statul român contravine normelor europene, titrează Avocatnet.ro.
Miercuri, 30 Aprilie 2014 | Intern

CNADNR a suspendat temporar taxa de pod de la Feteşti

Pentru a reduce cozile la staţia de taxare de la Feteşti cu deschiderea oficială a sezonului estival, CNADNR va suspenda temporar plata taxei de pod în perioada 30 aprilie - 4 mai, doar în anumite zile şi intervale orare, anunţă Ziarul Financiar.
Miercuri, 25 Septembrie 2013 | Intern

Lege fără acte: noua acciză pentru automobilele de lux bagă în ceaţă clienţii şi mărcile auto

Acciza pentru automobilele cu motoare mai mari de 3.0 litri a generat un nor de neclaritate asupra pieţei auto. Deşi a intrat în vigoare în prima zi a lunii septembrie, nimeni nu ştie exact cum se aplică practic.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 30 Iulie 2013 | Intern

Timbrul de mediu va fi plătit şi în cazul dobândirii maşinii prin partaj

Guvernul va schimba Codul Fiscal pentru ca timbrul de mediu să fie plătit inclusiv de persoanele care intră în posesia unei maşini în urma unui partaj la notariat.
Marti, 30 Iulie 2013 | Intern

O nouă taxă auto: acciză pentru maşinile cu motor de peste 3000 cmc

Guvernul României a anunţat că începând din 1 septembrie va fi introdusă o acciză de 1 euro/cmc pentru maşinile cu o capacitate cilindrică de peste 3000 de centimetri cubi.
Joi, 25 Aprilie 2013 | Intern

Proiect de lege: Timbrul de mediu ar putea fi integrat în preţul carburantului

Doi senatori PNL au propus un proiect de lege care vizează eliminarea timbrului de mediu în favoarea unei taxe de un ban pe litru integrată în preţul carburanţilor, informează Mediafax.
Miercuri, 30 Ianuarie 2013 | Intern

Salariaţii Dacia ameninţă cu mitinguri dacă Guvernul nu modifică ”Timbrul de mediu”

Dacia se teme tot mai mult de noul ”timbru de mediu”, înlocuitorul vechii ”taxe auto”. Angajaţii au ameninţat că vor organiza mitinguri pentru că se tem de o scădere a vânzărilor de maşini noi şi, implicit, de şomaj.
Vineri, 11 Ianuarie 2013 | Intern

Vânzarea maşinilor înmatriculate în România înainte de 2007 ar putea să nu fie taxată

Transcrierea dreptului de proprietate a autovehiculelor înmatriculate în România înainte de 01.01.2007 ar putea să nu mai fie taxată, anunţă Mediafax citând o declaraţie oficială a premierului.
Miercuri, 09 Ianuarie 2013 | Intern

Taxa auto 2013: Guvernul amână din nou decizia finală

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a solicitat o amânare privind decizia finală asupra taxei auto 2013, anunţă Ziarul Financiar. Până atunci, se aplică în continuare formula din 2012.
Luni, 17 Decembrie 2012 | General

Dispare taxa de înmatriculare? Comisia Europeană pregăteşte o alternativă unitară la nivel european

Comisia Europeană le propune statelor membre UE să elimine taxele de înmatriculare şi să propună o taxă uniformă, integrată în taxele de drum, pentru toate vehiculele din Europa.
Marti, 07 August 2012 | Intern

Ministerul Mediului: "Taxa de mediu ar putea reveni la toamnă"

Rovana Plumb, noul Ministru al Mediului, a anunţat că echipa sa pregăteşte o nouă formulă a taxei de mediu, aplicabilă tuturor vehiculelor înmatriculate pentru prima oară în România, care va fi prezentată în toamnă.

Tag-uri similare

Dacia, Romania, Logan, Dacia Logan, Uniunea Europeana, UE, Taxa auto, taxa, taxa poluare, taxa mediu
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru